pondělí 27. října 2014

Dýňový cheesecake s čokoládou

Opět vás tu ráda vítám u nového článku. Venku už je krásné a docela chladné podzimní počasí. A upřímně na procházky venku někdy není zrovna nálada. Díkybohu, že tu jsou knížky, filmy a jídlo.
Dneska bych vám chtěla ukázat "sezoní specialitu" - dýňový cheesecake
Korpus:
Balení bebe sušenek
Lžíce másla

Náplň
250g tvarohu
150g cukru
cca 300g dýňového pyré (500g rozpečené dýně)
3 vejce
4 lžíce polohrubé mouky
1 lžíce dýňového koření (jestli nemáte tak recept je určitě na internetu)
půl lžičky soli
120g čokolády 

Pako první si vezměte kulatou formu a dejte do ní pečící papír. Bebe sušenky s máslem rozdrtíte a směsí vyplníte dno. Dejte na 15 minut péct na 180°.
Dejte si čokoládu rozpustit do hrnce nad horkou vodu.
Poté smícháte tvaroh, cukr, dýňové pyré, .... (vše kromě čokolády). Poté těsto/směs rozdělíme na půl. První půlku můžete nalít do formy (forma s upečenými bebe). Druhou část smícháme s rozehřátou čokoládou a poté také přilijeme.
Formu poté dáme opěr do trouby na cca 45 minut

Nejsem si jistá nakolik bylo moje vysvětlování smyslu plné, ale snažila jsem o to aby to bylo, co nejpochopitelnější.
Jestli budete zkoušet tak doufám, že se vám povede.

2 komentáře:

  1. Krásný, vidím, že se povedl. Taky jsem ho dělala, ale dávala jsem k tomu ještě ricottu :-) www.cookingwithsusa.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  2. Mňam vypadá to báječně!

    OdpovědětVymazat